მიმტანის კურსი

0
Lessons
0
Quizzes
0
Modules

კურსის შესახებ

კვებისა და სასმელების სერვირება.

სწავლის შედეგი:

  • სხვადასხვა ტიპის კვების ობიექტებზე მომსახურების სპეციფიკის განსაზღვრა;
  • ბარათის (მენიუს) ტიპებისა და სახეების გარჩევა;
  • აღრიცხვიანობის სისტემის და ანგარიშსწორების წარმოება;

რესტორანი

  • რა არის რესტორანი და მისი სტრუქტურული წყობა;
  • რა განაპირობებს რესტორნის წარმატებას;
  • ობიექტების ტიპები, სადაც ხდება კერძების და სასმელების სერვისი;
  • მიმტანის როლი რესტორნის ფუნქციონირებაში;
  • მიმტანის ვალდებულებები;
  • პირადი ჰიგიენა და გარეგნული იერი;
  • უნიფორმა და ფეხსაცმელი;

მომსახურებისათვის მზადება

  • პოზიციის შემოწმება და მომზადება;
  • დამხმარე კარადის კომპლექტაცია;
  • დამხმარე ხელსახოცი და სერვიეტი;
  • ხელსახოცების დაკეცვის ტექნიკა;
  • სუფრის გადაფარება და გამოცვლა მუშაობის დროს;

საიდან იწყება სტუმრების მომსახურება

  • მიმტანის სამახსოვრო
  • სტუმრების დახვედრა და განთავსება დარბაზში;
  • როგორ უნდა გავშალოთ ხელსახოცი;
  • როგორ უნდა მივართვათ წყალი;
  • როგორ მივართვათ პური და კარაქი;

შეკვეთის მიღება და სერვირების კორექტირება

  • საიდან უნდა დავიწყოთ შეკვეთის მიღება;
  • როგორ უნდა მივიღოთ შეკვეთა კერძებზე;
  • როგორ მივიღოთ შეკვეთა სასმელებზე;
  • მიმტანი გამყიდველის როლში;
  • რაში გამოიხატება კერძების აღწერის და რეკომენდაციის უპირატესობა;
  • როგორ და როდის წარვადგინოთ ჩაროზი;

მომსახურების სახეები

  • ჩამოტარებით მომსახურება;
  • თეფშებით მომსახურება;
  • გერიდონიდან (დამხმარე მაგიდიდან) მომსახურება;
  • ურიკიდან მომსახურება;
  • საოჯახო მომსახურება (თვითმომსახურება ) ;
  • როგორ მივართვათ წვნიანი;
  • შვედური მაგიდა;
  • ბანკეტების და წვეულებების მომსახურება;
  • რას ნიშნავს ბანკეტი;
  • რას ნიშნავს ბანკეტის შეკვეთის ბლანკი;
  • ბანკეტის სუფრის სერვირება;
  • ბანკეტის მომსახურების პროცედურა;
  • კორპორატიული შეკვეთები;
  • დიპლომატიური ბანკეტი;
  • ინდივიდუალური;
  • VIP სტუმრების მომსახურება (ბავშები, მოხუცები, შშმპ );
  • ლანგრით მომსახურება;
  • ნომრების მომსახურებისათვის მზადება;
  • ნომრების მომსახურებისათვის საჭირო ინვენტარი და ჭურჭელი;
  • ნომრიდან შეკვეთის მიღების პროცედურა;
  • შეკვეთის კომპლექტაცია;
  • როგორ მივართვათ შეკვეთა ნომერში;
  • თეფშების ტარების ტექნოლოგია;

სადილის დამამთავრებელი პროცედურები

  • რატომ უნდა მივართვათ სტუმარს ცივი და ცხელი ხელსახოცი;
  • სტუმრებთან დამშვიდობება და გაცილება;
  • სუფრის ალაგების პროცედურა;
  • სუფრის მომზადება მომდევნო სტუმრის მისაღებად;
  • მიმიდნარეობს რეგისტრაცია.

What You'll Learn