მიმტანის კურსი
კურსის შესახებ
კვებისა და სასმელების სერვირება.
სწავლის შედეგი:
- სხვადასხვა ტიპის კვების ობიექტებზე მომსახურების სპეციფიკის განსაზღვრა;
- ბარათის (მენიუს) ტიპებისა და სახეების გარჩევა;
- აღრიცხვიანობის სისტემის და ანგარიშსწორების წარმოება;
რესტორანი
- რა არის რესტორანი და მისი სტრუქტურული წყობა;
- რა განაპირობებს რესტორნის წარმატებას;
- ობიექტების ტიპები, სადაც ხდება კერძების და სასმელების სერვისი;
- მიმტანის როლი რესტორნის ფუნქციონირებაში;
- მიმტანის ვალდებულებები;
- პირადი ჰიგიენა და გარეგნული იერი;
- უნიფორმა და ფეხსაცმელი;
მომსახურებისათვის მზადება
- პოზიციის შემოწმება და მომზადება;
- დამხმარე კარადის კომპლექტაცია;
- დამხმარე ხელსახოცი და სერვიეტი;
- ხელსახოცების დაკეცვის ტექნიკა;
- სუფრის გადაფარება და გამოცვლა მუშაობის დროს;
საიდან იწყება სტუმრების მომსახურება
- მიმტანის სამახსოვრო
- სტუმრების დახვედრა და განთავსება დარბაზში;
- როგორ უნდა გავშალოთ ხელსახოცი;
- როგორ უნდა მივართვათ წყალი;
- როგორ მივართვათ პური და კარაქი;
შეკვეთის მიღება და სერვირების კორექტირება
- საიდან უნდა დავიწყოთ შეკვეთის მიღება;
- როგორ უნდა მივიღოთ შეკვეთა კერძებზე;
- როგორ მივიღოთ შეკვეთა სასმელებზე;
- მიმტანი გამყიდველის როლში;
- რაში გამოიხატება კერძების აღწერის და რეკომენდაციის უპირატესობა;
- როგორ და როდის წარვადგინოთ ჩაროზი;
მომსახურების სახეები
- ჩამოტარებით მომსახურება;
- თეფშებით მომსახურება;
- გერიდონიდან (დამხმარე მაგიდიდან) მომსახურება;
- ურიკიდან მომსახურება;
- საოჯახო მომსახურება (თვითმომსახურება ) ;
- როგორ მივართვათ წვნიანი;
- შვედური მაგიდა;
- ბანკეტების და წვეულებების მომსახურება;
- რას ნიშნავს ბანკეტი;
- რას ნიშნავს ბანკეტის შეკვეთის ბლანკი;
- ბანკეტის სუფრის სერვირება;
- ბანკეტის მომსახურების პროცედურა;
- კორპორატიული შეკვეთები;
- დიპლომატიური ბანკეტი;
- ინდივიდუალური;
- VIP სტუმრების მომსახურება (ბავშები, მოხუცები, შშმპ );
- ლანგრით მომსახურება;
- ნომრების მომსახურებისათვის მზადება;
- ნომრების მომსახურებისათვის საჭირო ინვენტარი და ჭურჭელი;
- ნომრიდან შეკვეთის მიღების პროცედურა;
- შეკვეთის კომპლექტაცია;
- როგორ მივართვათ შეკვეთა ნომერში;
- თეფშების ტარების ტექნოლოგია;
სადილის დამამთავრებელი პროცედურები
- რატომ უნდა მივართვათ სტუმარს ცივი და ცხელი ხელსახოცი;
- სტუმრებთან დამშვიდობება და გაცილება;
- სუფრის ალაგების პროცედურა;
- სუფრის მომზადება მომდევნო სტუმრის მისაღებად;
- მიმიდნარეობს რეგისტრაცია.