შეფ მზარეულის კურსი

0
Lessons
0
Quizzes
0
Modules

კურსის შესახებ

კულინარიის შემსწავლელი კურსი სტაჟრებით და დასაქმებით.

თანამედროვე კულინარია,კვების ტექნოლოგიები.

გთავაზობთ ყველაზე პრესტიჟულ და მოთხოვნადი სპეციალობის შესწავლას როგორიც არის თანამედროვე კულინარია, კვების ტექნოლოგიები .

კურსი გათვლილია მათთვის ვისაც სურვილი აქვს პროფესიონალურ დონეზე შეისწავლოს მზარეულის პროფესია. კურსი მოიცავს როგორც ადგილობრივ ასევე უცხოურ სამზარეულოს სამზარეულოს სტრუქტურას, კერძების მომზადებას, ჰიგიენურ ნორმებს და ა.შ

  •   კვების ობიექტების სახეები და კლასიფიკაცია;
  •   კერზების მომზადების ტექნოლოგიური ჯაჭვი. ( ქართული,უცხოური  აზიური ,სამზარეულო,  ცივი   და ცხელი კერძები)
  • პროდუქტების შენახვის და დამუშავების წესები.
  • სამზარეულოს ორგანიზაციული სტრუქტურა და ფუნქციონირების ძირითადი პრინციპები;
  • სამუშაო იარაღებისა და თანამედროვე მანქანა-დანადგარების შერჩევა, მომზადება, გამოყენება, მოვლა და უსაფრთხოება.
  • კერძების მომზადების ტექნოლოგიური ჯაჭვი და პროდუქტების მიღების და შენახვის წესები , სტანდარტები, მარკირება, სანიტარული და უსფრთხოების ნორმების დაცვა სამზარეულოში.
  • საკვები პროდუქტების სახეები, შემადგენლობა;
  • საკვები პროდუქტების პირველადი დამუშავება (გაწმენდა, გარეცხვა, დადაფასოება), მათი შენახვის წესები.
  • შენახვის პირობები.
  • სანელებლები და მათი კლასიფიკაცია (ქვეყნების მიხედვით);
  • ქართული სამზარეულოს ისტორია, წარმოშობა, სხვა ქვეყნის სამზარეულოების გავლენები და რეგიონალური თავისებურებები;
  • რეგიონული სამზარეულოები და მათი სპეციფიკა;
  • ქართული სამზარეულოს ცივი დ აცხელი კერძების მომზადება მზა რეცეპტური სა და ტექნოლოგიური ბარათის საფუძველზე: მსოფლიო კულინარიული ხელოვნების საფუძვლები და მათი თავისებურებები.
  • მსოფლიო სამზარეულოს მარტივი სტრუქტურის კერძების რეცეპტურის საფუძველზე მომზადება.
  • კერძის თვით ღირებულების გამოთვლა.
  • სხვა და სხვა კვების ობიექტების კლასიფიკაცია;

სრული კურსის გავლის შემდეგ მსმენელები გაივლიან სტაჟირებას ქალაქის ყველაზე პრესტიჟულ რესტორნებში, წარმატებული მსმენელები დასაქმდებიან.

მიღება მიმდინარეობს წინასწარი რეგისტრაციის საფუძველზე

 

What You'll Learn