შეფ მზარეულის კურსი
კურსის შესახებ
კულინარიის შემსწავლელი კურსი სტაჟრებით და დასაქმებით.
თანამედროვე კულინარია,კვების ტექნოლოგიები.
გთავაზობთ ყველაზე პრესტიჟულ და მოთხოვნადი სპეციალობის შესწავლას როგორიც არის თანამედროვე კულინარია, კვების ტექნოლოგიები .
კურსი გათვლილია მათთვის ვისაც სურვილი აქვს პროფესიონალურ დონეზე შეისწავლოს მზარეულის პროფესია. კურსი მოიცავს როგორც ადგილობრივ ასევე უცხოურ სამზარეულოს სამზარეულოს სტრუქტურას, კერძების მომზადებას, ჰიგიენურ ნორმებს და ა.შ
- კვების ობიექტების სახეები და კლასიფიკაცია;
- კერზების მომზადების ტექნოლოგიური ჯაჭვი. ( ქართული,უცხოური აზიური ,სამზარეულო, ცივი და ცხელი კერძები)
- პროდუქტების შენახვის და დამუშავების წესები.
- სამზარეულოს ორგანიზაციული სტრუქტურა და ფუნქციონირების ძირითადი პრინციპები;
- სამუშაო იარაღებისა და თანამედროვე მანქანა-დანადგარების შერჩევა, მომზადება, გამოყენება, მოვლა და უსაფრთხოება.
- კერძების მომზადების ტექნოლოგიური ჯაჭვი და პროდუქტების მიღების და შენახვის წესები , სტანდარტები, მარკირება, სანიტარული და უსფრთხოების ნორმების დაცვა სამზარეულოში.
- საკვები პროდუქტების სახეები, შემადგენლობა;
- საკვები პროდუქტების პირველადი დამუშავება (გაწმენდა, გარეცხვა, დადაფასოება), მათი შენახვის წესები.
- შენახვის პირობები.
- სანელებლები და მათი კლასიფიკაცია (ქვეყნების მიხედვით);
- ქართული სამზარეულოს ისტორია, წარმოშობა, სხვა ქვეყნის სამზარეულოების გავლენები და რეგიონალური თავისებურებები;
- რეგიონული სამზარეულოები და მათი სპეციფიკა;
- ქართული სამზარეულოს ცივი დ აცხელი კერძების მომზადება მზა რეცეპტური სა და ტექნოლოგიური ბარათის საფუძველზე: მსოფლიო კულინარიული ხელოვნების საფუძვლები და მათი თავისებურებები.
- მსოფლიო სამზარეულოს მარტივი სტრუქტურის კერძების რეცეპტურის საფუძველზე მომზადება.
- კერძის თვით ღირებულების გამოთვლა.
- სხვა და სხვა კვების ობიექტების კლასიფიკაცია;
სრული კურსის გავლის შემდეგ მსმენელები გაივლიან სტაჟირებას ქალაქის ყველაზე პრესტიჟულ რესტორნებში, წარმატებული მსმენელები დასაქმდებიან.
მიღება მიმდინარეობს წინასწარი რეგისტრაციის საფუძველზე